dimecres, 15 de febrer de 2017

Miquel Pujadó ens parla d'Oliver TwistDins de la col·lecció “Clàssics a mida”, l’editorial Barcanova ofereix un taller conduït per l’escriptor i músic Miquel Pujadó sobre la novel·la, Oliver Twist, una una adaptació de l’obra de Charles Dickens amb il·lustracions de Mònica Armiño que ha llegit l’alumnat de 2n d’ESO.

El proper dilluns, 20 de febrer es realitzarà el taller sobre la novel·la a la biblioteca del centre i en paral·lel hi haurà un exposició amb les obres de Charles Dickens que tenim a la biblioteca.Oliver Twist és una novel·la clàssica que no pot faltar en cap biblioteca. L’obra explica les aventures del seu protagonista per sobreviure en una societat dura i cruel amb els més febles. Ambientada a Londres, Dickens retrata alguns ambients sòrdids de l’època, en els quals els infants eren explotats per treballar o per cometre delictes. La lluita del dèbil contra el fort i del bé contra el mal són temes presents al llarg de tota la novel·la. S’han fet diverses adaptacions al cinema. Les més conegudes són: la pel·lícula de David Lean (1948), la versió musical de Carol Reed (1968) i l’adaptació més actual de Roman Polanski (2005).

Charles Dickens (1812-1870) és autor d’una extensa obra literària, que es caracteritza per ser completament actual avui en dia, tot i que les seves històries, amb una forta càrrega social, transcorren al Londres de l’època victoriana on  descriu una ciutat plena de contrastos . A més d’Oliver Twist, a la seva bibliografia hi trobem autèntics clàssics de la literatura universal com  David Copperfield,  El conte de NadalGrans esperances o Història de dues ciutats.